Avokado Tatlısı
– Kaç Kişilik: 6-8
– Hazırlama: 5dk
Avokado Tatlısı Tarifi’nin Malzemeleri
• 4-5 adet avokado
• 1, 5 yemek kaşığı kadar bal
• Üzeri için:
• Dövülmüş ceviz
Avokado Tatlısı Tarifi’nin Yapılışı
Merhaba hanımlar, avokado Türkiye’de çok fazla bilinmeyen bir sebze ve bu sebeple kullanmayanlar, tariflerinden haberleri olamayanlar için ben birkaç tarif paylaşmak istedim sizlerle. Öncelikle hali hazırda yetişkin avokadomuz yoksa alırken iyice yumuşamış ve kabuğunun kararmış olanlarını seçmeye özen gösteriyoruz veya yetişkin bulamadı iseniz de üzülmenize gerek yok, oda sıcaklığında istediğimiz kıvama gelene kadar 4 – 5 gün bekletiyoruz ve kullanıma hazır demektir, avokadolarımız.
Kabuklarını soyduğumuz avokadoları kal ile karıştırıp, dolapta 2 saat kadar dinlendiriyoruz ve daha sonra içerisine kırdığımız ceviz içleri eklenir ve servis edilir. Avokado tabiatta içerisindeki zengin yağı doğal kaymak olarak adlandırılan, yağ oranı besleyici olan ender sebzelerden birisidir, lütfen bu vitaminlerden ailenizi ve özellikle çocuklarınızı mahrum etmeyin afiyet olsun.
Sende Paylaş: Facebook Tweet Pinterest Google+